Puik design

Ik ben al jarenlang fan van Puik design! Op Design District raakten Melanie en ik aan de praat en al snel merkte ik dat niet alleen ikzelf Puik een te gek merk vind, maar dit merk ook helemaal aansluit bij LM. Van meubelstuk tot klein woonaccessoire, alle producten hebben hier een verhaal. En daar sta ik helemaal achter.

De eenvoud en mooie materialen komen in mij naar boven als je het hebt over dit merk. Het meubelstuk omarmt het verhaal erachter. Het meubelstuk vertelt je een verhaal. Het is een beleving!

Op het moment dat interieur helemaal aansluit op jou en dus op jouw manier van leven, kan het voor je gaan werken. Je leest het goed; je kan proviteren van je interieur! Grote kans dat je sneller en meer gefocust werkt wanneer je een actieve kleur op de muur verft in je thuiskantoor. Nog een feitje: je valt sneller in slaap wanneer je de lampen uit doet, je in bed gaat liggen en een warme deken over je heen legt.

Door praktische dingen te combineren met jouw persoonlijkheid en karakter (actief, rustig, snel afgeleid, etc.), werkt jouw interieur voor je en voel je je er thuis.

Omdat Puik een goed voorbeeld is van deze combinatie, heb ik het letterlijk in mijn eigen woonkamer geplaatst. Zo zie je in 1 oogopslag hoe ik Puik zou stylen in mijn eigen huis, in combinatie met mijn eigen bank en andere persoonlijke decoraties.

In deze blog laat ik je vooral veel foto’s zien, maar tussendoor vertel ik je ook verhalen van meubilair. Binnenkijken bij mij, Laura, in mijn woonkamer in Groningen!

Eenvoud

Ik had het net al even over eenvoud en dit komt in meerdere meubelstukken van Puik naar voren. Dat komt onder andere door ontwerper Lex Pott. Hij kan zich als de beste zich laten inspireren door eenvoud, net zoals bij de bijzettafel Hinge. Zijn uitgangspunt was de traditionele scharnier: twee in elkaar grijpende metalen platen die door een stang met elkaar verbonden zijn.

Ikzelf ben redelijk vaak op pad, veel aan het werk en vind het daarom heerlijk om na een lange dag thuis te kunnen ontspannen. Door weinig afleidende vormen, kleuren en materialen in de woonkamer te plaatsen, creeer je rust en dat werkt door tot aan mijn lichaam. Door eenvoud in de woonkamer te plaatsen (door bijvoorbeeld alleen maar lichte en effen kleuren te plaatsen), hoeven mijn hersenen letterlijk minder te verwerken. Dit geeft rust. Dit merk je meteen in je hoofd en lichaam. De rechte lijnen en de effen kleur van de bijzettafels, zorgen voor rust.

Eenvoud is rust.

Kleur

De kleur blauw straalt rust uit. Wanneer ik tegen je zeg dat mijn woonkamer bestaat uit een blauwe fauteuil, een blauw vloerkleed en blauwe woonaccessoires, denk je waarschijnlijk ‘Oeh, drukte’. Maar niets is minder waar, want als ik je deze 5 foto’s hierboven laat zien, zie je de vrolijke blauwe kleur dat zorgt voor rust. Herhaling van kleur zorgt niet automatisch voor drukte, maar kan juist goed ingezet worden voor eenheid en rust. Ook dit heeft weer temaken dat je hersenen maar 1 kleur hoeven te verwerken.

Klik hier voor meer informatie voor vloerkleed ISO

Klik hier voor meer informatie voor PI Lounge

Gebruiksvoorwerp of decoratie?

Gebruiksvoorwerpen zijn meer dan alleen functioneel: gebruik ze ter decoratie! De fruitschaal Circum is niet alleen op de wereld gebracht om fruit in te bewaren, maar ook voor veel meer andere redenen:

  • Snoepjes
  • Koekjes
  • Hapjesschaal (doorgebogen deksel)

Op dit moment staat 1 schaal te shinen op mijn eettafel, maar 2 schalen staan als set nóg mooier in je interieur. Én ik heb al ontdekt dat ik ook de deksel kan gebruiken als opbergplek! Er kan eten of decoratie in de schaal liggen, maar er ook op! Of de schalen laten voor wat ze zijn: puur de focus op de vriendelijke vormen, het materiaal enn de prachtige regenboogkleuren die je ziet als je goed kijkt.

Warmte

Tijdens de koudere dagen in de herfst en winter, vind ik het fijn om warme materialen om me heen te hebben. De woonkamer vul ik dan graag met kleine woonaccessoires hier en daar (terwijl ik ze in de lente met álle liefde weer opberg!) en ook zachte kleedjes en kussens voelen fijn om in de buurt te hebben. Warme materialen maken de ruimte letterlijk warmer en ook voor het oog ziet het er warmer uit. Je associeert warme materialen zoals wol of een vloerkleed al met warmte, waardoor je lichaam letterlijk warmer wordt. Ook dit is voor een groot deel vaak onbewust!

De Plus kussens van Puik zijn gemaakt van velvet stof en je ziet vanaf een afstandje -door het glimmen- al dat ze er zacht uitzien!

Karakter in je interieur

De lamp die je hieronder ziet, brengt letterlijk karakter in je interieur. Zoals je ziet, staat het kapje op de linker foto recht en op de rechter foto staat ‘ie iets naar achteren. Zo lijkt het net een hoedje en alsof het lampje een gezichtje is. Zie jij wat ik zie?

Deze lamp met dimbaar LED licht, de Bonett, is ook ontworpen door ontwerper Lex Pott. Je weet nu dat hij zich laat inspireren door eenvoud en ook hier is dat meteen terug te zien.

Op eerdere foto’s zie je de staande variant van deze tafellamp. Ook daar zie je dat, ondanks de ‘ielige’ uitstraling, de lamp aanwezig is. Dat komt door de vorm, dat vriendelijkheid uitstraalt.

De ronde vormen komen terug in de lampenkap en in de poot van de lamp. Dit straalt plezier uit. Ook accocieer je het onbewust met het vrouwelijke en is het verbonden aan liefde, energie en kracht. Een cirkel heeft geen begin- of eindpunt en daardoor doet het je automatisch denken aan beweging. Positieve herinneringen en gedachten dus wanneer je deze lamp ziet! Al kan je het grootste deel dus onbewust ervaren – je ervaart het wel en je hersenen nemen het dus mee in de totale ervaring / belevenis van de ruimte waar je je bevindt!

Van interieur naar jouw gezondheid

Interieur is zó belangrijk en het draagt ook super veel bij aan je gezondheid! Een super interessant onderwerp en ik vertel je er graag meer over. Neem hier contact op! Alleen het ‘Oh wauw, wat een gaaf interieur!’ geeft je al een positieve boost waardoor je positiever door het leven gaat en minder kans hebt op depressies, ongemotiveerd zijn of niet lekker in je vel zitten.

Laat je interieur op jou aansluiten, zodat je gezonder door het leven gaat. Puik in je interieur betekent positiviteit en een persoonlijk tintje in jouw interieur!

Laat je lekker inspireren, succes. Liefs! Laura